Hector's spitssnuitdolfijn foto's en feiten

HectorDe spitssnuitdolfijn van de Hector ( Mesoplodon hectori ) is minder bekend dan veel van zijn walvisachtigen en is een relatief uniek exemplaar in de wereld van walvissen en dolfijnen. Hoewel de aanwezigheid van de snavel meer vergelijkingen met de laatste kan opleveren, behoort hij genetisch en functioneel tot de gelederen van de eerste. De spitssnuitdolfijn van de Hector is ongelooflijk zeldzaam en daarom is er relatief weinig over bekend. Het staat echter als een van de meest fascinerende wezens van de oceaan.

Fysieke eigenschappen

De kleinste van de spitssnuitdolfijnen, deze oceanische zoogdieren komen over het algemeen binnen op ongeveer 4,2 meter (13,8 ft), en wegen ongeveer 1 ton, of 2204 lbs, dichter bij een Tuimelaar dan de meeste walvissoorten. Het meest prominente fysieke kenmerk is de snavel die hij deelt met andere leden van zijn geslacht.

Distributie

Over het algemeen geeft de spitssnuitdolfijn van de Hector de voorkeur aan een gematigd klimaat. Velen zijn geregistreerd in Nieuw-Zeeland, maar waarnemingen hebben ze in de buurt van Tasmanië, Zuid-Afrika en het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika geplaatst.

Gedrag

Wat de spitssnuitdolfijnen van andere walvisachtigen onderscheidt, is hun methode om hun prooi op te eten. Terwijl grotere walvissen balen en voornamelijk plankton eten, en orka's en dolfijnen meer traditionele jachtmethoden gebruiken, jagen de spitssnuitdolfijnen door afzuiging. Hun primaire prooi bestaat uit vissen en inktvissen die in diep water worden gejaagd.

Behoud

In tegenstelling tot veel soorten in het water levende soorten, wordt aangenomen dat de spitssnuitdolfijn van de Hector veilig is voor uitsterven, althans voorlopig. Sinds 2007 is hij niet meer in het wild waargenomen en er is nooit op gejaagd voor sport of voedsel. Veel soorten spitssnuitdolfijn vertonen echter een bovengemiddelde gevoeligheid voor aquatische sonar, en het is bekend dat marine-oefeningen slachtoffers kunnen toebrengen aan andere soorten in het geslacht. Vanwege zijn diepe waterhabitat wordt aangenomen dat de spitssnuitdolfijn van de Hector veilig is voor dergelijke inmenging. Hoewel het aantal soorten waarschijnlijk enigszins laag is, wordt aangenomen dat dit natuurlijk is en wordt de soort niet als bedreigd aangemerkt.

Het mysterie

Er is weinig bekend over de spitssnuitdolfijn van de Hector. Tot voor kort waren er nooit exemplaren goed beschreven; de enige geregistreerde waren in feite Perrin's spitssnuitdolfijnen, een vergelijkbare soort. Als zodanig is er weinig bekend over hoe deze soort zich voortplant, hoe hij zich sociaal gedraagt ​​en wat zijn uitdagingen binnen zijn omgeving zijn. Zijn bizarre zuigvermogen blijft een fascinatie voor wetenschappers, die op een dag de mysteries ervan willen ontrafelen.

Sleutelwoorden: grijs , zwart



De spitssnuitdolfijn van de Hector staat vermeld als gegevensdeficiëntie (DD), onvoldoende informatie om een ​​directe of indirecte beoordeling te maken van het risico van uitsterven, op de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten

Namen voor de Hector
Een jong / baby van een Hector wordt een 'kalf' genoemd. De vrouwtjes worden 'koe' genoemd en mannetjes 'stier'. Een Hector-groep wordt een 'gam, pod of kudde' genoemd.
Landen
Argentinië , Australië , Brazilië , Chili , Falklandeilanden (Islas Malvinas) , Fiji , Madagascar , Mozambique , Namibië , Nieuw-Caledonië , Nieuw-Zeeland , Zuid-Afrika , Tonga en Vanuatu
De spitssnuitdolfijnhabitats van Hector
Epipelagisch (0-200m) en Marine Oceanic

Meer dieren beginnend met H