Dorcas gazelle foto's en feiten

Dorcas gazelleDe Dorcas-gazelle ( Gazella dorcas ) is nauw verwant aan de berggazelle, maar verschilt op een paar punten. Ze hebben langere oren en gebogen hoorns. De Dorcas-gazellen leven in Noord-Afrika en de Sahara- en Negev-woestijnen in Marokko, Rio de Oro, Algerije, Tunesië, Libië, Tsjaad, Somalië en Ethiopië. In het Midden-Oosten leven ze in delen van Israël en de Sinaï. De kleur van ondersoorten is anders, in de Noordelijke Sahara zijn ze okerkleurig en hebben ze donkerdere flankerende strepen. Maar de bevolking bij de Rode Zee heeft meer roodbruine en lichtere flankerende strepen.

Hun dieet bestaat uit bladeren, bloemen en peulen van Acacische bomen en verschillende struiken.

Als ze zich bedreigd voelen, luiden ze hun alarmkreet die klinkt als blaffen. Wanneer ze worden achtervolgd, gebruiken deze gazellen 'stotting' (recht omhoog springen tijdens achtervolging door een roofdier) als een methode om hun fitheid aan het roofdier te melden en andere gazellen te waarschuwen dat er een roofdier aanwezig is. Dorcas-gazellen kunnen snelheden bereiken tot 80 km / u. Hun natuurlijke vijanden zijn de leeuw, cheetah en de luipaard, maar hun belangrijkste bedreigingen zijn vernietiging van leefgebieden, jagen en de introductie van tamme schapen en geiten.

Foto door Dorcas Gazelle door Frithjof Spangenberg, onder licentie Naamsvermelding Gelijk delen 2.5

De Dorcas-gazelle staat vermeld als Kwetsbaar (VU), en wordt geacht met uitsterven te worden bedreigd in het wild, op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten

Naamgeving voor de dorcas-gazelle
Een jong / baby van een dorcasgazelle wordt een 'kalf' genoemd.
Landen
Algerije , Burkina Faso , Tsjaad , Djibouti , Egypte , Eritrea , Ethiopië , Israël , Jordanië , Libië , Mali , Mauritanië , Marokko , Niger , Nigeria , Somalië , Soedan , Tunesië en Westelijke Sahara
Dorcas gazelle-habitats
Woestijn , Droge savanne , Grasland , Hete woestijn , Savanne , Shrubland , Subtropisch / tropisch droog grasland en Subtropisch / tropisch droog struikgewas
Enkele feiten over de
Dorcas gazelle



Volwassen gewicht : 14,5 kg (31,9 lbs)

Maximale levensduur : 24 jaar



blauwe neus rode neus pit mix

Vrouwelijke rijpheid: 730 dagen



Mannelijke looptijd: 589 dagen

Draagtijd: 182 dagen

Spenen: 82 dagen



Worpgrootte: 1

Nesten per jaar: 1

lab en border collie

Interval tussen nesten: 338 dagen



Gewicht bij de geboorte : 1,65 kg (3,63 lbs)

Gewicht bij het spenen: 7 kg (15,4 lbs)

Bron: Een leeftijd , gelicentieerd onder DC

Meer dieren beginnend met D