Woestijntapuit

Het is een trekkende insectenetende soort, 14,5 tot 15 cm lang. Zowel de westerse als de oostelijke vormen van de Desert Wheatear zijn zeldzame zwervers naar West-Europa.

Afbeelding van de Desert Wheatear is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen .
Originele bron : Alastair Rae uit Londen, Verenigd Koninkrijk Andere versies Afgeleide werken van dit bestand:
Schrijver : Alastair Rae uit Londen, Verenigd Koninkrijk Andere versies Afgeleide werken van dit bestand:



De Desert Wheatear is geclassificeerd als Minste Zorg. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Deze categorie omvat wijdverbreide en overvloedige taxa.

nana en woestijntapuit Oenanthe deserti, terwijl de vlakke grindgebieden tussen de duinen de voorkeur genieten van zwermen Zwartkroonvinkleeuwerik. Bruinhalsraven Corvus ruficollis worden meestal aangetroffen in de zandwoestijngebieden, met name landinwaarts van Umm al Quwain. Dichter bij de bergen, ten oosten van een lijn van Al Ain naar Ras al-Khaimah, maken de zandduinen plaats voor een brede grindvlakte die bezaaid is met Acacia tortilis. Deze savannevlakte is ornithologisch relatief rijk, vooral als je de voet van de bergen nadert. Meer



Deze Desert Wheatear (Oenanthe deserti) is een vogel die de voorkeur geeft aan droog land en deze landde op het dek van mijn schip toen we ergens tussen de Oman en de Pakistaanse kust waren. Op het subcontinent broedt de vogel in Pakistan en Kasjmir en trekt in de winter naar het zuiden van India tot aan Sri Lanka. Vandaar dat de vogel meestal in de winter ten zuiden van Kasjmir wordt waargenomen. Eet insecten houden te veel van kevers Sony H-7 met 1,7x telefoto f / 8, 1/200. Meer

leverkleurige duitse herder te koop



De Woestijntapuit (Oenanthe deserti) is een tapuit, een kleine zangvogel die vroeger werd geclassificeerd als een lid van de Lijsterfamilie Turdidae, maar nu meer algemeen wordt beschouwd als een vliegenvanger uit de Oude Wereld, Muscicapidae. Het is een trekkende insectenetende soort, 14,5 tot 15 cm lang. Zowel de westelijke als de oostelijke vormen van de Desert Wheatear zijn zeldzame zwervers naar West-Europa. Meer

Woestijntapuit is de meest regelmatige, maar verre van gebruikelijk. Alle tapuiten zijn vogels van droge, open plaatsen maar met subtiele verschillen in habitatvoorkeur. De woestijn, samen met de Isabelline O. isabellina, geven de voorkeur aan droge zandvlaktes met minimale struikgewas en grasmat. De beste plaats om ze allebei te zien is op de flats ten zuiden van Sultanpur of het veld ten zuiden van Tughlaqabad Fort, maar ze kunnen overal opduiken. Meer

Juveniele woestijntapuit bedelt om voedsel Jean-Lou Zimmermann / Biosphoto Volwassen vrouwelijke woestijntapuit zit op een kleine steen Neil Bowman / www.flpa-images.co.uk Zijaanzicht van een volwassen vrouwelijke woestijntapuit Neil Bowman / www.flpa-images. co.uk Vooraanzicht van een mannelijke woestijntapuit Steve Young / www.flpa-images.co.uk Volwassen mannelijke woestijntapuit Markus Varesvuo / naturepl. Meer



Informatie over de woestijntapuit wordt momenteel onderzocht en geschreven en zal hier binnenkort verschijnen. Environment Agency - Abu Dhabi is een hoofdsponsor van ARKive. EAD zet zich in om het milieu te beschermen en te behouden en om duurzame ontwikkeling in het emiraat Abu Dhabi te bevorderen. Authenticatie - Deze informatie wacht op authenticatie door een soortexpert en zal zo snel mogelijk worden bijgewerkt. Meer

Engelse springer spaniel feiten

De westelijke Desert Wheatear broedt in de Sahara en het noordelijke Arabische schiereiland. Het oostelijke ras komt voor in de halfwoestijnen van Centraal-Azië en in de winter in India en Noordoost-Afrika. De bovenste delen van het mannetje in de zomer zijn bleekgeel. De buik is wit met een bleekgele tint op de borst. Het zwart op het gezicht en de keel strekt zich uit tot de schouders en er is een duidelijke witte wenkbrauwstreep. Meer

Bepaling van de woestijntapuit Vergelijkbare soorten Muscicapidae Zwarte Roodstaart | Zwarte tapuit | Tapuit met zwarte oren | Blauwe Rotslijster | Blauwborst | Bruine Vliegenvanger | Canarische Eilanden Chat | Gekraagde vliegenvanger | Woestijntapuit | Finschs Tapuit | Isabelline tapuit | Moussiers Roodstaart | Nachtegaal | Tapuit | Bonte Vliegenvanger | Bonte tapuit | Meer



Man Desert Wheatear in Irlam, Manchester, VK * * Video toevoegen aan uw sociale bladwijzers Bookmark and Share Commentaar toevoegen - Iets te zeggen? .... Meer

Voor de doeleinden van onze vogelnieuwsdiensten wordt Desert Wheatear geclassificeerd als Rare: soorten die momenteel worden overwogen voor acceptatie door het British Birds Rarities Committee (of vormen van gelijkwaardige zeldzaamheid). Meer

Desert Wheatear, Kent, Dungeness 16/11/2003 Martin Collins Leica 77 met handheld Coolpix 995 Desert Wheatear - Desert Wheatear, Kent, Dengemarsh Gully 16 nov '03 Marcus Lawson Desert Wheatear - Desert Wheatear, Kent, Denge Gully 16/11/03 James Hunter Desert Wheatear - Desert Wheatear, Kent, Dengemarsh Gully 16-11-03 andrew Lawson Desert Wheatear - Meer

Desert Wheatear is meer een vogel van de woestijnranden dan een echte woestijn en dit kan de schijnbare schaarste in Wadi Rum verklaren. Vogels werden tijdens het onderzoek op 11 data geregistreerd, meestal afzonderlijk, soms in paren en bij één gelegenheid betwistten twee mannetjes een vermoedelijke territoriale grens. Meer

onderdak voor deze Woestijn tapuit, een grote zeldzaamheid in Nederland: hij is slechts 8 keer eerder geregistreerd, voornamelijk in de late herfst. Vooral de maand november lijkt goed te zijn om deze vogel in W Europa te vinden. Dit record was het tweede voorjaarsrecord voor ons land. De eerste, een vrouwtje, werd op 24 april 1989 ontdekt door een fietsende vogelaar nabij Oud-Alblas ZH. Meer

vrouwelijke sable duitse herder

Desert Wheatear - Definitie = Desert Wheatear Desert Wheatear Wetenschappelijke classificatie Koninkrijk: Animalia Stam: Chordata Klasse: Aves Orde: Passeriformes Familie: Muscicapidae Geslacht: Oenanthe Soort: deserti Binominale naam Meer

Desert Wheatear (Oenanthe deserti) 1203 keer bekeken rosarion * desert Wheatear, horsey norfolk 2711070: 23 * Toevoegen aan wachtrij Toegevoegd aan wachtrij woestijntapuit, paardennorfolk 271107711 viewshammyhampson * Reed Warbler Singing at Simar, Malta0: 46 * Toevoegen aan wachtrij Toegevoegd aan wachtrij Meer