Foto's en feiten van jakhals met zwarte rug

Jakhals met zwarte rugDe jakhals met zwarte rug ( Canis mesomelas ), ook wel bekend als de zilverrugjakhals, leeft in twee verschillende regio's in Afrika. De ene regio is Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de andere Kenia, Somalië en Ethiopië. De jakhals met zwarte rug leeft in kreupelhout, open bossen, savanne en struikgewas. Ze leven het grootste deel van hun leven in paren en zijn erg territoriaal. Jakhalzen met zwarte rug kunnen samenwerken bij het jagen op antilopen of impala's.

Een jakhals met zwarte rug weegt gemiddeld ongeveer 5 tot 10 kg. Ze hebben zwart haar, waarvan hun naam is afgeleid, van de nek tot aan de staart. Hun borst en buik zijn wit. De rest van hun vacht kan van roodbruin tot gemberkleur gaan. Zijn kop lijkt veel op die van een hond, met een uitgesproken snuit en oren die hoog gepunt zijn. De kleur van de vrouwelijke jakhals met zwarte rug is meestal minder uitgesproken.

Ze zijn voornamelijk nachtdieren, maar jakhalzen kunnen zowel overdag als 's nachts actief zijn. Als het dicht bij de grenzen van menselijke nederzettingen woont, komt het er alleen 's nachts uit. Als ze achter een prooi aan gaan, worden zijn oren geprikt. Hun reuk- en gehoorzintuigen zijn zeer goed ontwikkeld. Dit specifieke soort jakhals is voorzichtig als het om mensen gaat, en jegens grotere dieren zijn ze niet agressief, tenzij ze worden bedreigd. Jakhalzen met zwarte rug worden niet in gevaar gebracht, en een belangrijke reden is hun vindingrijkheid.

Interessant feit : Vanwege hun snelheid kan de jakhals met zwarte rug een paar happen onder de neus van een leeuw, hyena of luipaard wegrukken.

Foto van de jakhals met zwarte rug door Hans Hillewaert , gelicentieerd onder Naamsvermelding Gelijk delen 2.5

Sleutelwoorden: zwart , netto- , klauw



De jakhals met zwarte rug, chacal à chabraque, jakhals met zilveren rug wordt vermeld als minst zorgwekkend. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Wijdverspreide en overvloedige taxa zijn opgenomen in deze categorie, op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten

oorang airedale levensverwachting
Naamgeving voor de jakhals met zwarte rug
Een jong / baby van een jakhals met zwarte rug wordt een 'pup' genoemd. Een groep jakhals met zwarte rug wordt een 'roedel' genoemd.
Landen
Angola , Botswana , Djibouti , Eritrea , Ethiopië , Kenia , Lesotho , Mozambique , Namibië , Somalië , Zuid-Afrika , Soedan , Swaziland , Tanzania , Oeganda en Zimbabwe
Habitats van jakhals met zwarte rug
Bouwland , Kunstmatig / aards , Kustzandduinen , Woestijn , Droge savanne , Woud , Grasland , Hete woestijn , Marine Coastal / Supratidal , Marine Intertidal , Weiland , Sandy Shoreline en / of stranden, zandbanken, spits, enz , Savanne , Struiken , Subtropisch / tropisch droog bos , Subtropisch / tropisch droog grasland , Subtropisch / tropisch droog struikgewas , Subtropisch / tropisch hooggelegen grasland en Subtropisch / tropisch hooggelegen struikgewas
Enkele feiten over de
Jakhals met zwarte rug

Volwassen gewicht : 10,25 kg (22,55 lbs)



Maximale levensduur : 17 jaren



Vrouwelijke looptijd: 309 dagen

Mannelijke looptijd: 251 dagen

Draagtijd: 60 dagen

doen bluetick coonhounds werpen



Spenen: 60 dagen

Worpgrootte: 4

Nesten per jaar: 1



Interval tussen nesten: 274 dagen

Gewicht bij de geboorte : 0,159 kg (0,3498 lbs)

Basaal metabolisme: 22 W.

border collie-puppy's met blauwe heeler

Lichaamsmassa: 7,72 kg (16.984 lbs)

Temperatuur: 37,85 ° C (100,13 ° F)

Bron: Een leeftijd , gelicentieerd onder DC

Meer dieren beginnend met B